Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp combineert een cv-ketel met een elektrische warmtepomp om je huis te verwarmen en warm water te leveren. Mensen installeren warmtepompen vooral vanwege de kostenbesparingen en omdat ze beter zijn voor het milieu.

  1. Kostenbesparingen: hybride warmtepompen kunnen aanzienlijke besparingen opleveren op energierekeningen. Ze combineren efficiënt elektriciteit en gas, waardoor ze minder afhankelijk zijn van dure brandstoffen en zo de maandelijkse kosten voor verwarming en warm water verminderen.

  2. Milieuvriendelijkheid: door de combinatie van een elektrische warmtepomp met een cv-ketel, vermindert een hybride systeem de CO2-uitstoot aanzienlijk in vergelijking met conventionele verwarmingssystemen. Dit draagt bij aan een schonere en groenere leefomgeving.

  3. Efficiëntie: hybride warmtepompen zijn zeer efficiënt in het gebruik van energie. Ze halen warmte uit de buitenlucht en/of de grond, en kunnen deze gebruiken om je huis te verwarmen en warm water te leveren, zelfs bij koud weer. Dit zorgt voor een comfortabele leefomgeving met een minimaal energieverbruik.

  4. Flexibiliteit: het hybride systeem biedt flexibiliteit doordat het kan schakelen tussen de elektrische warmtepomp en de cv-ketel, afhankelijk van de buitentemperatuur en de energieprijzen. Dit zorgt voor een geoptimaliseerd energieverbruik en maximaal comfort, ongeacht de weersomstandigheden.
 

Offerte aanvragen

Vraag in sléchts enkele klikken vrijblijvende offertes aan

(Ook als je eerst advies wilt hebben)

Deze website en je gegevens zijn veilig

Dien een offerteaanvraag in via ons aanvraagformulier

Ontvang vrijblijvende offertes van gecertificeerde installateurs

Waarom zou je een warmtepomp overwegen?

Met een rendement tot soms meer dan 500% (COP 5) is een warmtepomp een uitstekende warmteleverancier. Een groot deel van de benodigde energie wordt ‘gratis’ gewonnen uit de omgeving (aarde, water of lucht). Nederland telt al duizenden tevreden warmtepompbezitters, en in Scandinavische landen is de warmtepomp al langer populair. Het is een super efficiënte manier om je huis te verwarmen en je stookkosten te verlagen. Bovendien draagt het bij aan een duurzamere toekomst.

Benieuwd of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp? Ontdek het en vraag vrijblijvend een offerte aan via het onderstaande formulier.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Een hybride warmtepomp is een systeem dat samenwerkt met een bestaande cv-ketel. Het combineert de voordelen van een warmtepomp met die van een traditionele gasketel.

Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze om je huis te verwarmen. Wanneer de warmtepomp niet voldoende warmte kan leveren, bijvoorbeeld tijdens zeer koude dagen, springt de cv-ketel bij.

Een hybride warmtepomp is energiezuinig, wat kan leiden tot lagere energiekosten. Bovendien is het een duurzame keuze omdat het gebruik maakt van hernieuwbare energie.

Een hybride warmtepomp kan zeer efficiënt zijn, vooral in combinatie met een goed geïsoleerd huis. De exacte efficiëntie hangt af van verschillende factoren, zoals de buitentemperatuur en de isolatie van het huis.

Een hybride warmtepomp is vooral geschikt voor bestaande woningen die al een gasketel hebben. Of jouw woning geschikt is, hangt af van verschillende factoren, zoals de isolatie en de beschikbare ruimte voor de installatie van de warmtepomp.

De kosten van een hybride warmtepomp kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke model en de installatiekosten. Het is aan te raden om een offerte aan te vragen voor een nauwkeurige prijsopgave.

Ja, er zijn vaak subsidies beschikbaar voor de aanschaf van een hybride warmtepomp. De exacte voorwaarden en bedragen kunnen variëren, dus het is aan te raden om dit te controleren bij de relevante instanties.

Je kunt een offerte aanvragen voor een hybride warmtepomp via het offerteformulier op de website.

De waardering van www.1warmtepomp.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 11 reviews.

Ontvang vrijblijvend en persoonlijk advies

Ontdek welke warmtepomp het beste bij jouw situatie past.