In Nederland hebben we bepaalde regels over de installatie van een warmtepomp. Een warmtepomp installeren kan dus niet iedereen zomaar doen. Het is sinds april 2023 verplicht om als warmtepomp installateur een CO Vakmanschap certificaat te hebben.
Waarom alleen gecertificeerde installateurs?
Heel simpel: die installateurs weten precies wat ze doen. Ze hebben de juiste training en ervaring om jouw warmtepomp goed en veilig te installeren. Zo heb je geen zorgen over mislukte installatie en alle gevaren die daarbij komen kijken.
Meestal krijg je op het werk van een erkende installateur ook nog eens garantie. Is er iets mis? Dan weet je zeker dat je kunt rekenen op professionele hulp.
En wist je dat je in veel gevallen zelfs een subsidie kunt krijgen? Ook hiervoor is het een vereiste dat je kiest voor een gecertificeerde installateur. Zie hier meer over subsidies.
1warmtepomp.nl werkt enkel en alleen met gecertificeerde installateurs. Je hoeft je bij ons dus geen zorgen te maken dat je warmtepomp op een onprofessionele of incorrecte wijze wordt geïnstalleerd, of dat je geen recht hebt op een subsidie.
Wat houd het CO Vakmanschap certificaat in
Zie het certificaat als een soort warmtepomp-APK. De installateur bewijst hiermee dat hij of zij de kennis en vaardigheden heeft om jouw systeem vakkundig te installeren én te onderhouden. Zo weet je zeker dat:
- Alles volgens de regels verloopt: de installateur is op de hoogte van alle wettelijke eisen en veiligheidsvoorschriften.
- Je warmtepomp optimaal werkt: De installateur kiest de juiste materialen en technieken voor jouw specifieke situatie
Geen gedoe, geen zorgen, gewoon een perfect geïnstalleerde warmtepomp!
En ben je nog niet helemaal zeker wat voor warmtepomp bij je past? Ook dan helpen we je graag verder! Op onze website vind je alles over de verschillende types, de werking, de kosten en de voordelen.
Stap samen met 1warmtepomp.nl over op een comfortabele en duurzame toekomst!
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Nee, in Nederland mag een warmtepomp alleen worden geïnstalleerd door een gecertificeerde installateur. Zo ben je zeker van een veilige en correcte installatie.
Om subsidie te ontvangen, moet de warmtepomp nieuw zijn en voldoen aan bepaalde installatievoorwaarden. Deze omvatten onder andere dat de warmtepomp moet worden gebruikt voor ruimteverwarming of tapwaterverwarming, en dat de installatie moet worden uitgevoerd door een erkende installateur.
Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies en offertes. Via ons platform kun je eenvoudig offertes van warmtepomp installateurs vergelijken en een offerteaanvraag doen via onze offertepagina.
Voor verdere informatie en om de meldcodelijst te raadplegen, bekijk onze blogpost over subsidies voor warmtepompen op onze website.